Ma 2024. április 23. kedd - Béla napja van. Holnap György napja lesz.

TOP-PLUSZ-1.2.1-21-FE1-2022-00016 Közösségi és sportolási infrastruktúra fejlesztése Sukorón

 
 
 
 

Kedvezményezett neve: Sukoró Község Önkormányzata

A fejlesztés tárgya, célja: Közösségi és sportolási infrastruktúra fejlesztése Sukorón

A szerződött támogatás összege: 115 310 351 Ft

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a településen 2 projektelem valósul meg.

Az 1. sz. Projektelem, a közösségi ház („Fiatalok háza”) kialakítása. A helyi önkormányzat a saját tulajdonú területén a helyi fiatalok szabadidős tevékenységére szolgáló épület létesítését tervezi. Tervezési feladatként került meghatározásra, hogy az épület illeszkedjen a környezeti adottságokhoz, tartalmazzon női, férfi, és akadálymentes vizesblokkot. A különböző szabadidős tevékenységhez legyen egy nagy alapterületű tér, egyszerű alaprajzi elrendezéssel. A használat mellett az épület alkalmanként a területen elhelyezkedő sportpálya, futópálya, mint szabadidős létesítmény használatához is alkalmas, a vizesblokkok használata vonatkozásában.

A Fiatalok háza építésére szánt terület Sukoró Község központjában helyezkedik el, különleges övezetben. Az önkormányzat saját tulajdonú területén kerül elhelyezésre az építmény, a helyszínrajz szerinti elhelyezéssel, amelynek utcai oldalán a termelői piac helyezkedik el. Az épület egyszerű alaprajzi elrendezéssel, a kereszt tengelyre szimmetrikusan készül. Tartalmaz a főbejáraton keresztül megközelíthető előteret, az ebből nyíló takarítószer tárolót, akadálymentes WC-t, egy előteret WC-vel, egy férfi, és egy női előteret, WC-t, és mosdót zuhanyzóval, valamint a Velencei-tó felé tájolt nagytermet, és az abból nyíló teakonyhát. A tó felé pergolás terasz készül a terv szerint, valamit 6 db parkoló kerül kialakításra.

 

A 2. sz. Projektelem a Toldi Géza emlékpark-sportpark, közösségi térben korábban elkészült 42x22 m-es műfüves pálya felújítását jelenti az alábbi műszaki tartalommal:

- Régi műfű felszedése, ágyazat kiegyenlítése, tömörítése, műfű beszerzése, műfű fektetése, utómunkálatok - gumiörlemény és homok terítése.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.10.31.

A projekt azonosító száma: TOP-PLUSZ-1.2.1-21-FE1-2022-00016

 
Készítette: NeoSoft
Fel