Ma 2024. július 21. vasárnap - Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

TOP-2.1.3-15. Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések

 
 
Kedvezményezett neve: Sukoró Község Önkormányzata
Projekt címe: Sukoró Község környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 74 775 000 forint
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tartalmának bemutatása: FELSZÍNI KÖRNYEZETRENDEZÉSE -  VÍZRENDEZÉSE 
A fejlesztés eredményeként megvalósul Sukoró település belterületi csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése, felújítása, annak érdekében, hogy képes legyen ellátni a nagy intenzitású, megnövekedett csapadékmennyiség megfelelő kezelését és elvezetését az érintett területen, továbbá csapadékvíz okozta károk megelőzése, a csapadékvíz- gazdálkodás szempontjainak figyelembe vételével. A műszaki, kivitelezési tervek költség és munkaerő igénye, illetve elkészítése a tervezővel való egyeztetések eredményeképpen a vízjogi engedélyeztetés folyamatában, azzal egyidejűleg kerülnek kimunkálásra. Ezek a tervek olyan módon és szinten kerülnek elkészítésre, mely biztosítani fogja a projekt által tervezett kivitelezési munkák eredményes és kellő minőségű munkák létrejöttét, mivel jelen állapotban Sukorón a megfelelő csapadékvíz-elvezetés nem megoldott. A csapadékvíz lefolyás (nemcsak csapadékos időben) egyre növekvő vízhozammal feltörő felesleges vizeit elvezetni szükséges a köz- és magánvagyon védelme érdekében. Ezen cél elérése érdekében a tervező és a kivitelező között folyamatos szakmai kommunikáció fog megvalósulni. 
Belterületi bel- és csapadékvíz elvezető rendszer megvalósítása, a csapadékvíz rendezett levezetése, az erózió megakadályozása 2682 méter hosszan.
Az eredmény egyéb nem számszerűsíthető tulajdonságai, ami közvetve hozzájárul a település fejlesztéséhez az esélyegyenlőség biztosításához, népességmegtartó településfejlesztéshez, turizmus infrastrukturális feltételeinek fejlesztéséhez, tehát összességében az élhetőbb települési környezet kialakításához.
A beruházással a település csapadékvíz-elvezetése megoldódik. 
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.02.28.
Projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-15-FE1—2016-00011
 
Készítette: NeoSoft
Fel