Ma 2024. július 21. vasárnap - Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Természetvédelem


  KÉRJÜK, ÓVJA A TERMÉSZETET!

A természet és épített környezetünk megóvása és védelme közös ügyünk, mindannyian tehetünk és kell, hogy tegyünk azért, hogy az a sokak által megcsodált táj, mely Sukorón körülvesz bennünket, megmaradjon, sőt, tovább szépüljön.

Kérjük, ne menjen el szó nélkül, ha környezetében rongálással találkozik! Kérjük a kedves szülőket, hogy ne engedjék gyermekeiket tiltott helyen motorozni, és kérjük a fiatalokat, hogy saját testi épségük és természeti értékeink védelme érdekében tartózkodjanak a rongálásoktól, a természet pusztításától.

Szemétszállítás és -lerakás
Sukorón a háztartási hulladékot az Önkormányzat megbízásából a Depónia Kft. minden héten hétfőn elszállítja. Kérjük, a hulladékot lezárt zsákban vagy szemetesben, állatok számára nem megbonthatóan helyezzék ki ingatlanuk elé.

Sukorón évente egyszer, a tavasz folyamán van lomtalanítás, melynek során megunt, feleslegessé vált használati tárgyait, illetve az összegyűlt zöldhulladékot az Önkormányzat szervezett keretek között elszállítja. Kérjük, hogy kisérje figyelemmel az Önkormányzat tájékoztatóját a legközelebbi lomtalanítás időpontjáról.

Szelektív hulladékgyűjtés
Sukoró területén az Öreg utca és a Fő utca sarkán, valamint a Vasvári u. és a Fehérvári u. közti közterületen található konténerekben helyezheti el üveg-, műanyag- és papírhulladékát. Köszönjük, hogy Ön is hozzájárul a szelektív hulladékgyűjtés sikeréhez!  
 
Szemétszedés
Évente egyszer az ősz folyamán társadalmi munkában szervezünk szemétszedést az illegális szemétlerákások megszüntetése érdekében. 2007 őszén ezen akciónkat a Gaja Természetvédelmi Egyesülettel (Elnök: Gárdonyi László) összefogásban szerveztük.
 
  Az erdő fohásza                          
    Vándor, ki elhaladsz mellettem, ne emelj rám kezet!
    Én vagyok tűzhelyed melege hideg téli éjszakákon,
    Én vagyok tornácod barátságos fedele,
    Melynek árnyékába menekülsz a tűző nap elől,
    És gyümölcsöm oltja szomjadat.
    Én vagyok a gerenda, mely házadat tartja, és vagyok asztalod lapja,
    Én vagyok az ágy, amelyben fekszel,
    A deszka, amelyből csónakod építed.
    Én vagyok házad ajtaja
    Bölcsőd fája ...
    ... Koporsód fedele.
    Vándor, ki elmégy mellettem,
    Hallgasd meg kérésem:
    Ne bánts!
Készítette: NeoSoft
Fel