Ma 2024. július 21. vasárnap - Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatása 2020.

„Tisztítsuk meg az Országot!”

 

Sukoró Község Önkormányzata ismét sikeres pályázatot nyújtott be 2020. november 4.-én a Belügyminisztérium nyilvános pályázati felhívására. A megítélt támogatás: bruttó 2.418.442, - Ft. A támogatás mértéke: 100 %.

 

Az illegálisan lerakott hulladék elcsúfítja és károsítja a környezetet, eltakarítása főként az önkormányzatok számára jelent plusz feladatot és anyagi terhet. A hulladéklerakók felszámolása érdekében a Belügyminisztérium nyilvános pályázati felhívást tett közzé a települési önkormányzatok számára a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteméről szóló 1598/2020. (IX. 21.) Korm. határozat alapján.

A támogatás célja az önkormányzati tulajdonú ingatlanokon, közterületeken fellelhető illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolásának elősegítése. Környezetünk megóvása, egészséges életmódunk megőrzése, valamint tájvédelmi és tájképvédelmi szempontból is kiemelten fontos az illegális hulladéklerakók okozta talaj-, víz-, és levegőterhelés megszűntetése, illetve tájsebek csökkentése.

Jelen pályázati forrásból a 678/1 és a 405/1 hrsz. 15591 m2 területeken közel 150 m3 illegálisan lerakott hulladék kerül felszámolásra, ártalmatlanításra. Az érintett területen elsősorban mezőgazdasági művelés alatt álló ingatlanok találhatóak. Vélhetően a gyér forgalom, ellenben jó megközelíthetőség miatt helyeznek el itt hulladékot illegálisan, mely tartalmaz például háztartási vegyes hulladékot, gumiabroncsot, bontott hűtőket, építési hulladékot.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 02. 28.

 

 

Készítette: NeoSoft
Fel