Ma 2024. június 18. kedd - Arnold, Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.

TOP-1.1.3-15 ZÖLD PONT - Helyi termelői piac kialakítása Sukorón

 

 
Kedvezményezett neve: Sukoró Község Önkormányzata
Projekt címe: ZÖLD PONT - Helyi termelői piac kialakítása Sukorón
Szerződött támogatás összege: 55 760 676 forint
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tartalmának bemutatása: A pályázat keretein belül tervezünk egy olyan jól megközelíthető, frekventált helyen levő, vizesblokkal, fix elárusító standokkal és megfelelő számú parkolóval ellátott piacot, amely minden igényt kielégít és a település fejlődéséhez elengedhetetlen.
A projekt rövid távú célja, olyan fejlett helyi piaci környezet kialakítása, amely által javul a Sukorói vállalkozások működési környezete, amely középtávon vidéki együttműködések erősödéséhez vezethet. Emellett megfelelő infrastrukturális alapot ad működőképes helyi vállalkozások megerősödéséhez, növekedéséhez és a településkép javításához. Továbbá támogatja a helyi és környékbeli lakosságot, akik a termelői piac kialakításával egészséges és megbízható forrásból származó élelmiszerekhez jutnak.
A projekt hosszú távú célja, hogy hozzájáruljon, a Velencei-tó és környékének életébe való központi szerep betöltéséhez, a helyi foglalkoztatottság növeléséhez, valamint az alapszintű szolgáltatások bővítéséhez, ezzel a betelepült vállalkozások, őstermelők versenyképességének növeléséhez, termékskálájuk színesítéséhez.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.
Projekt azonosító száma: TOP-1.1.3-15-FE1-2016-00001
 

 

Sajtóközlemény

TOP-1.1.3-15-FE1-2016-00001 ZÖLD PONT – Helyi termelői piac kialakítása Sukorón

2018.12.20.

Szövegdoboz: Sukoró Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.1.3. Helyi gazdaságfejlesztés című pályázati felhívás keretében 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült európai uniós támogatásból. A megítélt támogatás összege: 55,76 millió forint. Az új épületnek köszönhetően a helyi árusok modern környezetben, jól megközelíthető, vizesblokkal, fix árusító standokkal és megfelelő számú parkolóval ellátott piacon tudják árusítani a termékeket.  

A Széchenyi 2020 program keretében Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.1.3. a helyi gazdaságfejlesztés erősítése céljából a településen egy helyi termelői piac épült. A fejlesztés eredményeként az egyre erőteljesebben mutatkozó lakossági igény kielégítése jó minőségű, helyben termelt, viszonylag mérsékelt árfekvésű, a helyi és a környező települések kistermelői által feldolgozott termékekkel. A beruházás során egy jól megközelíthető, vizesblokkal, fix árusító standokkal és megfelelő számú parkolóval ellátott piac került kialakításra, amely minden igényt kielégít

Tervezéskor elsődleges cél volt, hogy az épület szerkezetileg, funkcionálisan és az épületügyi előírásoknak megfeleljen. Az épület akadálymentesített.

A projekt megvalósulásával lehetőség nyílt a tervezett fejlesztés megindítására. Az együttműködő partnerek, azaz a helyi és környékbeli termelők a műszaki átadás követően a piacot használatba vehetik, amellyel a település lakosságmegtartó, termelést elősegítő és munkahelyteremtő képességét is előre mozdítjuk.

A beruházásnak köszönhetően Sukoró Község Önkormányzata Sukorón, Fehérvári út 416 hrsz. 2018. 12. 14. -én egy új épülettel lett gazdagabb. 

 
Készítette: NeoSoft
Fel