Ma 2024. május 27. hétfő - Hella napja van. Holnap Emil, Csanád napja lesz.

TOP_PLUSZ-1.1.3-21-FE1-2022-00002 - Aktív turizmushoz kapcsolódó komplex fejlesztések Sukorón

 
 
 
 
 
 
Kedvezményezett neve: Sukoró Község Önkormányzata

A fejlesztés tárgya, célja: Aktív turizmushoz kapcsolódó komplex fejlesztések Sukorón

A szerződött támogatás összege: 119 994 445 Ft

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Sukoró Község Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP_PLUSZ-1.1.3-21-FE1 számú Helyi és térségi turizmusfejlesztés tárgyú felhívás keretében.

Jelen projekt célja a lakosság jó közérzetének, életminőségének javítása, az idegenforgalom számára vonzó környezet kialakítása, a természet és a környezet védelme, összességében egy egységes aktív turizmusfejlesztési célterületi imázs megteremtése. A térség sport, rekreációs és egészségturisztikai infrastruktúrájának komplex szemléletű fejlesztése speciális, nagy vonzerőt jelenthet, növelve a térségben és a helyben tartózkodási időt. A Toldy Emlékpark egyik legkülönlegesebb, a sportolni szerető közönség számára legkedveltebb része az ún. Panoráma futókör, mely rekortán burkolatot kap és összekötésre kerül a meglévő sportparki futókörrel, így mintegy 700 méteres futópálya áll majd rendelkezésre. A Panoráma futókör mellett kialakításra kerül egy pihenőhely is információs táblával, napelemes kandeláberekkel, okospadokkal, hulladékgyűjtővel, kerékpár támaszokkal és kerékpáros szervízpont is telepítésre kerül.

Sukorót és térségét komplex módon, turisztikai szempontból is feldolgozó, bemutató monográfia sorozat készül „Sukorói füzetek” címmel és digitális látogató-tájékoztató mobil alkalmazással kívánjuk a turisztikai látványosságokat könnyen elérhetővé tenni az érdeklődők számára.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.12.31.

A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.1.3-21-FE1-2022-00002

Készítette: NeoSoft
Fel