Ma 2023. december 4. hétfő - Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Látnivalók természeti értékek

Gyapjaszsák (ingókő) - Külterület - Meleg-hegy
Ingókő: sajátos kőzetpusztulási forma. Alig kiegyensúlyozott, vagy annak tűnő kőtömb néhány másik tetején. Leggyakoribb a hűlési repedések mentén négyszöges hasábokra tagolódó mélységi magmás kőzetek körében, amelyek hasábjai éleiken, csúcsaikon erősebben pusztulnak.(forrás: Gönczy Sándor - Szalai Katalin: Geomorfológiai fogalomgyűjtemény) Ezek a kövek egykor az izzó lávával együtt merevedtek meg, jóval a felszín alatt. Később, a földmozgások és az időjárás hatásának következtében a felszínre kerültek. Ilyen ismert sukorói ingókő a Gyapjaszsák.
 
 
Olasz gránitfejtő - Külterület - Meleg-hegy
A Gyapjaszsáktól az ingókő melletti villanyoszloptól induló kis ösvény vezet az erdőbe, ahol pár száz méternyi séta után találhatók a gránitfejtő sziklái. Azoknak is javasoljuk ezt a rövid erdei sétát, akik csak a faluban szeretnének körülnézni.
 
 
Likas-kő - Külterület - Meleg-hegy
A Likas-kő a Sukoró feletti erdők egyik látványos pontja, több hatalmas szikla alkotja ezt az érdekes természeti képződményt. A Likas-kő a faluból több útvonalon is megközelíthető.
 

Angelika-forrás - Külterület - Meleg-hegy
Az Angelika-forrás a faluból az Erdész utcán fölfelé kapaszkodva, majd az út bal oldalán iránymutató táblával is jelzett zöld jelzésen közelíthető meg. Nagyon szép és hangulatos kirándulást tehetnek itt az idelátogatók, akik útközben elhaladnak az Éva-forrás mellett is.
   
 
Éva-forrás - Külterület - Meleg-hegy
A forrás csak pár száz méterre van az erdő szélétől, érdemes felsétálni ide, gyönyörű a táj és szinte harapni lehet a levegőt.
   
 
Készítette: NeoSoft
Fel