Ma 2020. november 30. hétfő - András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.

DRV felhívás!

 
Tisztelt Felhasználónk!
 
Szolgáltatási területünkön az elmúlt években a téli hideg időjárás miatt jelentős számú mérőelfagyás történt. Mindez arra késztet bennünket, hogy még nagyobb figyelmet fordítsunk a felhasználók időben történő tájékoztatására. A károk megelőzése érdekében ezúton tisztelettel felhívjuk figyelmét a megelőző intézkedések fontosságára.
Az 58/2013. (II.27.) kormányrendelet értelmében az elfagyást megelőző intézkedések elmulasztásából adódó költségek (vízmérő javítása, pótlása, szerelése, hitelesítése) a felhasználót terhelik. A károk, a szolgáltatás helyreállítását és az elfolyt vízmennyiséget tekintve több tízezer, akár több százezer forintos nagyságrendűek is lehetnek.
 
A vízmérő-elfagyások leggyakrabban a kellő gondosság, illetve a szakszerűség hiánya miatt következnek be. Sajnos gyakran nem fordítanak kellő figyelmet a vízmérő akna megfelelő szigetelésére, pedig néhány egyszerű lépéssel jelentős anyagi károk előzhetők meg.
 
A vízmérőelfagyás megelőzése érdekében javasoljuk, hogy Ön is gondoskodjon az alábbiakról:
 
■ A vízmérőakna belső felületét megfelelő szigeteléssel javasoljuk ellátni. A szigetelés az akna mennyezetére és az oldalfalakra is javasolt, az aljzatot azonban hagyjuk szabadon. A szigetelőanyag tekintetében fontos, hogy nedvesség hatására ne veszítsen szigetelőképességéből.
Alkalmazható pl.: hungarocell.
Alkalmatlan pl.: rongy, papír
 
■ A lebúvónyílást záró aknafedlap illeszkedését, megfelelő zárását ellenőrizni kell. Nem lehetnek hézagok, ahol a kinti hideg levegő az aknába áramolhat. Az aknafedlapot szintén hőszigetelő anyaggal javasoljuk ellátni.
 
Idényes felhasználók esetében ezen kívül fontos teendők:
■ Az esetleges vízelfolyások megelőzése érdekében javasoljuk, hogy nyaralók esetén a téli, használaton kívüli időszakra a házi vezetékhálózaton elhelyezett víztelenítő szerelvények segítségével víztelenítsen. Ha ez megvan, mintegy plusz biztonsági megoldásként a vízmérő előtti, közterület felé eső csapot is zárja el! A víztelenítést követően a vízmérő áramlásjelző kerekének mozdulatlan állapotban kell lennie, továbbá egyetlen ponton sem folyhat a víz a vezetékből. Amennyiben nem rendelkezik kellő szakismerettel célszerű, hogy bízzon meg szakembert e feladat elvégzésével.
 
■ Javasoljuk továbbá a télen nem használt ingatlanok rendszeres időközönként történő ellenőrzését, vagy megbízott útján való ellenőriztetését az esetlegesen bekövetkező meghibásodások mielőbbi észlelése érdekében.
 
Kérjük, hogy a károk elkerülése érdekében szükséges intézkedéseket Ön is tegye meg! Köszönjük!
Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
2016.11.16
Készítette: NeoSoft
Fel