Ma 2024. május 27. hétfő - Hella napja van. Holnap Emil, Csanád napja lesz.

Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia - tájékoztató

Tisztelt Lakosság / Tisztelt Lakók!

 

Biztos Önök is hallották már vagy olvashatták hírekben, hogy 2021. novemberében elkezdődött a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia kivitelezése a tóparton, a Velencei-tavi Evezős és Kajak-Kenu Pálya területén.

A beruházás több szempontból is Sukoró, Velence és a Velencei-tó környékének előnyére válik, hiszen a projektnek köszönhetően ez a helyszín a magyarországi kajak-kenu sport központja lesz.

A háromszoros olimpiai bajnok és harmincegyszeres világbajnok kajakozóról, Kovács Katalinról elnevezett intézmény helyszínválasztása fontos szerepet tölt be: Sukorón, illetve Velencén található az utánpótlás versenyeket is lebonyolító evezős- és kajak-kenu pálya, illetve a Magyar Kajak-Kenu Szövetség itt rendezi az utánpótlás bajnokságokat és a diákolimpiákat is.

Az új létesítmény két épületből és számos szabadtéri sportterületből áll majd, amely bentlakásos sportakadémiaként és sportrendezvény helyszínként is szolgál.

Az akadémia főépületében több különböző funkcionális egység is megtalálható lesz, ezek között szerepel uszoda és tornacsarnok, kollégiumi szállások, étterem, 200 fős konferenciaterem és irodák.

Az akadémia részeként létrehozunk egy másik épületet is, amely közel 8000 négyzetméteren fedett tesztpályaként és mérési központként, valamint kajak-kenu és evezős hajótárolóként fog működni.

A kivitelezés során ugyan gyérítenünk kell a területen található zöldnövényzetet, a tervezett terepszintekhez igazodóan elkerülhetetlen fák kivágása, de a munkaterületen a projekt során meghatározó tereprendezést, gyepesítést és többszintű növény telepítést is végzünk, így a kivágott fákat, bokrokat pótoljuk a minőségi zöldterületfejlesztés során.

A létesítmény utánpótlás-nevelő bázisként fog működni: tehetségeket menedzsel, illetve módszertani központként is funkcionál. Különlegessége, hogy a csapatsportokban is megismert akadémiai rendszer szerint dolgoznak majd, lesz kollégium és egyéni tanrend szerint tanulhatnak a versenyzők, minden szükséges elméleti oktatást egy helyen kaphatnak meg az év bármely szakában.

A kivitelezési munkák időszakosan sajnos nagyobb zajhatással és megnövekedett forgalommal járhatnak, ezért előre is kérjük szíves türelmüket és megértésüket!

Közös célunk, hogy a magyar sikersportágként számontartott kajak-kenu méltó és a további fejlődést biztosító bázist kapjon, ugyanakkor ezáltal a Velencei-tavi térség és ezen belül a közvetlenül érintett települések is fejlődjenek. A pozitív turisztikai hatásokon és a sportszakmai jelentőségen túl az akadémia egyedülálló lehetőséget jelent a környékbeli fiatalok számára is, hogy az ideális körülményeket kihasználva akár olyan sikeressé válhassanak, mint az akadémia névadója, ők lehessenek a jövő Kovács Katalinjai.

 

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

 

 
 
 
 
2021.12.08
Készítette: NeoSoft
Fel