Ma 2020. június 6. szombat - Norbert, Cintia napja van. Holnap Róbert napja lesz.

Tájékoztató a maszkok fertőtlenítéséről

 Kedves Sukorói Lakosok!
 
Önkormányzatunk kikérte egészségügyi dolgozók véleményét, így saját gyártású maszkok kezdtünk el gyártani a lakosság részére. A javasolt alapanyagokból két hete már helyben gyártatjuk a maszkokat, amelyeket egy hete el tudtunk kezdeni osztani a sukorói közértek, intézmények, piaci őstermelők dolgozóinak és a sukorói lakosok számára, családonként 2 db-ot.
A maszk felvétele előtt mossunk kezet!
Ha használat közben megérintjük a maszkot, akkor szintén mossuk meg a kezünket! A maszk levétele során csak a rögzítő gumit fogjuk meg és ne érjünk hozzá az elülső részéhez. Ezután szintén mossuk meg a kezünket!
A maszk fertőtlenítése, fertőtlenítő mosása:
Kézi mosás esetén a textíliákat klór tartalmú fertőtlenítőszer, pl. Na-hipoklorit-90, 1-2%-os oldatában (1 dl Hypo 5 liter vízhez) 60 percig kell áztatni, majd öblítés után mosószerrel mosható a fertőtlenített textília. Figyelmeztetés: fehérítő hatású, színváltozást okozhat!
Gépi mosás esetén a termodezinfekciós mosási eljárás alkalmazásával megfelelően fertőtleníthetők a textíliák. A termodezinfekciós mosás 90-95°C hőmérsékleten, normál mosópor alkalmazásával történik.
Mosást követően a maszkot magas hőfokon vasalják ki, mivel ez az eljárás is fertőtleníti azt.
A fent leírtakat minden egyes használat után tartsák be!
A maszkok legkésőbb a jövőhéten minden családhoz eljutnak. Amennyiben valaki a jövő hét végéig nem kapná meg a maszkokat, úgy azoknak lehetőségük lesz majd az Önkormányzat felé jelezni – név, cím megadását követően - a későbbiekben közölt elérhetőségen valamelyikén. A maszkokat az Önkormányzat minden család számára ingyenesen biztosítja.
 
Köszönjük megértő együttműködésüket, vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!
 
Sukoró, 2020. március 28.
                                                                                  Sukoró Község Önkormányzata
 
2020.03.28
Készítette: NeoSoft
Fel