Ma 2020. június 6. szombat - Norbert, Cintia napja van. Holnap Róbert napja lesz.

Tanácskozott a megyei védelmi bizottság

 
 Tanácskozott a megyei védelmi bizottság

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság kihelyezett ülést tartott Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Parancsnokságának dísztermében.
Sándor Zsolt dandártábornok, helyőrségparancsnok köszöntötte a résztvevőket, majd a Megyei Védelmi Bizottság által 2017-ben alapított „Fejér Megye Védelméért” emlékplakettek átadására került sor. Az elismeréseket dr. Petrin László, a kormányhivatal főigazgatója adta át Méhes Lajosnénak és Túri Balázsnak.
A szeptemberi, Fejér és Veszprém Megyei Védelmi Bizottságok közös Befogadó Nemzeti Támogatás Törzsvezetési Gyakorlatának sikeres végrehajtása érdekében végzett munkájáért elismerő oklevelet és plakettet vehetett át Kollár Levente rendőr alezredes, Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, Szili Gergő és Reszegi Imre.
A Magyar Honvédség Parancsnokságának felépítéséről és aktuális feladatrendszeréről Jancsek Tibor ezredes adott rövid tájékoztatást.
A Fejér Megyei Védelmi Bizottság elvégzett munkájáról, illetve 2020. évi feladattervéről a testület titkára, dr. Bárdos Zoltán mérnök tűzoltó alezredes informálta a jelenlévőket.
Tájékoztató hangzott el a vasúti és közúti közösségi személyszállítási szolgáltatók rendkívüli téli időjárási helyzetek között történő működéséről, rendelkezésre álló képességeiről. A téli rendkívüli időjárási helyzetekre történő felkészülésről Molnár István, a Magyar Közút NZrt. megyei igazgatója, majd Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója szólt, aki a veszélyes üzemek létesítésével kapcsolatos tudnivalókról, a járási mentőcsoportok nemzeti minősítő gyakorlatáról és a betakarítási munkálatokkal kapcsolatos tűzvédelmi hatósági ellenőrzésekről is beszélt.
A Magyar Honvédség 2019. évi főbb gyakorlatairól, a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerről, valamint a katonai szervezeteknek a honvédelmi igazgatási szervek által tervezett felkészítési rendezvényeken való részvételéről szóló HM utasításról Nagy Lajos ezredes, a HM Védelmi Igazgatási Főosztály képviselője tájékoztatott.
A Közép-dunántúli Regionális Idegenrendészeti Igazgatóság feladatrendszeréről és a megújult szervezetről Kozma Zoltán rendőr alezredes, igazgató-helyettes beszélt.
Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred végrehajtott feladatairól Páli Zoltán alezredes, parancsnokhelyettes tájékoztatta az ülés résztvevőit, megköszönve az MVB támogatását.
Az eseményen részt vett dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke is.
A Fejér Megyei Védelmi Bizottság a tájékoztatókat tudomásul vette, a határozatokat egyhangúlag elfogadta.
(Fejér Megyei Védelmi Bizottság)
 
2019.11.05
Készítette: NeoSoft
Fel