Ma 2018. július 22. vasárnap - Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.

Élettel megtöltött partnerség

Sukoró partnertelepülésről iskolásgyerekek csoportja látogatott el Rimstingbe
 
Jövőre ismét irány Sukoró – és már ma örülnek a gyerekek mindkét oldalon a viszontlátásnak. „Ezennel ismét meghívom a rimstingi gyerekeket jövő évre hozzánk Sukoróra” szavakkal a sukorói polgármesterasszony, Mészárosné Hegyi Gyöngyi minden gyereknél lelkesedést váltott ki – mind a sukoróiaknál, mind a rimstingieknél. A sok kirándulás és ünnep során ugyanis, amik a 17 sukorói gyerek, két tanítónőjük és három kisérőjük június eleji látogatása alkalmával voltak, új barátok találtak egymásra, vagy előző évi barátságok – amikor a rimstingi iskolások voltak Sukorón – frissültek fel.
Gazdag és sokoldalú programot állítottak össze az Önkormányzat, a Rimstingi Hagyományőrző Egyesület és a Rimstingi Általános Iskola Szülői Munkaközösségének képviselői. Ennek során nem csak az volt fontos, hogy a sukorói gyerekeknek Rimstinget és környékét a legszebb oldaláról mutassuk meg, hanem az is, hogy sok lehetőséget teremtsünk arra, hogy rimstingi gyerekekkel találkozzanak. Ennek eredményeképp mindig legalább annyi rimstingi gyerek volt jelen, mint sukorói a prienaverai uszódélutánon, a strandon megrendezett pikniken, a sölli(Tirol) Hexenwasser kiránduláson, a sportpályán megrendezett sport- és játékdélutánon, a vizibicikliúton és a hagyományőrző tánc-záróünnepen. Ily módon a gyerekeknek – de a kísérő felnőtteknek is – sok lehetőségük volt eszmecserékre, egymás jobb megismerésére.
Két délelőtt során, amikor a rimstingi gyerekeknek az iskolapadot kellett nyomniuk, a Sukoróiak a „Mosópfandli és szűrő a Prien-torkolatban” természeti túrán jobban megismerték a Prient és meglátogatták kastélyt Herrenchiemsee-n. Azok a magyar gyerekek, akik első osztálytól kezdve németül tanulnak, egy délelőtt erejéig meglátogatták az általános iskolát. A sukorói gyerekek ott, ill. a záróünnepségen is meggyőzőek voltak több mint félórás németnyelvű előadásukkal, ami dalokat, táncokat és színdarabokat tartalmazott.
„Ez élettel megtöltött partnerség! Fontos, hogy már a gyerekek is részt vegyenek a Sukoróhoz fűződő partnerségben. Így egy ilyen barátságnak sokkal több értelme van, és mindenekelőtt jövője van! És ha ezen felül mindenkinek még örömet is okoz, akkor biztos, hogy jó úton járunk”, mondta Rimsting polgármestere, Josef Mayer.
2018 nyarára ismét rimstingi gyerekek sukorói útja van tervbe véve.
Képaláírások: A látogatás egyik fénypontja: közös kirándulás a tiroli Hexenwasser-ba
A Rimstingi Hagyományőrző Egyesület által szervezett  záróünnepségen a sukorói gyerekek nem csak németnyelvű előadásukkal voltak meggyőzőek, hanem köszönetként egy sajátmaguk által készített képet adtak át a rimstingi polgármesternek (J.M.)
                                                                               Josef Mayer Rimsting 1. sz. polgármestere

 
2017.08.11
Készítette: NeoSoft
Fel