Ma 2018. június 23. szombat - Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.

Ebösszeírő nyomtatvány kitöltése és visszaküldése

 
 Tisztelt Ebtartó!
 
Sukoró Község területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.
A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosai, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonosának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
Az eb tulajdonosa vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).
Tájékoztatjuk az ebtartókat, hogy Sukoró Község Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján jelenleg nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.
Az Ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetők a Sukorói Közös Önkormányzati Hivatalban (Sukoró, Óvoda utca 2/A.) illetve letölthetők a www.sukoro.hu honlapról a letölthető dokumentumok menüpont alattv vagy az alábbi linken; illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók.
 
 
Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Sukorói Közös Önkormányzati Hivatal részére az alábbi módokon:
  • Levélben postai úton az alábbi levélcímre: 8096 Sukoró, Óvoda utca 2/a.
  • Hivatalban leadható
  • Elektronikus úton (aláírva, majd scannelt formában) a hivatal@sukoro.hu e-mail címre.
 
Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2017.10.16.
 
Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Kormányrendelet 17/B. § (10) bekezdése szerint – 2013. január 1-től – a négyhónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért szíveskedjenek a transzponderrel meg nem jelölt ebeket szolgáltató állatorvosnál megjelöltetni.
A transzponderrel már korábban megjelölt, ám az adatbázisban nem szereplő eb adatait az állat tartója köteles 2012. december 31-ig a szolgáltató állatorvossal az adatbázisban regisztráltatni. A regisztrált eb adatának megváltoztatása miatt történő adatmódosítás díjmentes.
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben 2017. 10.16-át követően az Ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be, továbbá amennyiben ezen időpont után kerül az eb a felügyelete alá azt be kell jelenteni a Sukorói Közös Önkormányzati Hivatal részére, a változást követő 15 napon belül.
2017.09.13
Készítette: NeoSoft
Fel