Ma 2023. június 9. péntek - Félix napja van. Holnap Margit, Gréta napja lesz.

Terefere Klub

 
Tere Fere Klub
 
A Sukorói Nőegylet egyesülete 1997-ben alakult igen nagy létszámmal Benedeczki Jánosné elnökletével, aki a mai napig is tiszteletbeli tag.
 
Az egyesület elnökletét Kalló Istvánné vette át, aki k.b. 6-7 évig vezette a csapatot, majd 2007-ben lemondott súlyos adminisztrációs problémák miatt.
2007. május 15-én szavazással Tarnócziné Horváth Juditot választotta meg a tagság, aki hosszas utánajárással a veszteséggel záruló egyesületet átalakította klubbá, amely 2007. november 20-án közkívánatra a Tere Fere klub nevet kapta.
 
Klubunk célja a falu kulturális értékeinek megőrzése, ápolása valamint közösségének erősítése.
 
Jelen pillanatban 17 fős létszámmal működünk együtt. Havonta minden harmadik kedden összejövünk egy pár órás tereferére, eszem-iszomra, virággal köszöntjük az aktuális névnaposokat, március 8-án, Nőnapon zenés ünnepséget rendezünk amikor is megünnepeljük saját magunkat miközben táncra is perdülünk Molnár István zenész Úr jóvoltából.
 
Minden szerdán kártyázunk, továbbá minden hétfőn és csütörtökön tornázunk az iskola aulájában Halász Kriszta irányításával az egészségünk érdekében.
 
Az összejövetelek alkalmával jól érezzük magunkat egymás társaságában, recepteket cserélünk, régi történeteket elevenítünk fel, növény termesztési és állattartási tapasztalati tanácsokat adunk egymásnak.
 
Ritkán ugyan, de azért egyszer-egyszer kirándulni is elmegyünk egy-egy napra, minden ősszel hagyományos pörkölt főzést rendezünk.
Figyelemmel kísérjük egymás egészségi állapotát és segítünk ahol tudunk nem csak magunkon, hanem a falu többi lakóján is.
 
A falu életében (Falu napon, Idősek napján, Adventkor, valamint a nemzeti ünnepeinken) aktívan részt veszünk és részt vállalunk.
 
Mint korábban ma már nem tudjuk támogatni az óvodásokat, iskolásokat Mikulás csomagokkal és Ballagási tarisznyákkal, virágokkal, mert bevételünk a nagyon csekély éves tagdíjon kívül nincs.
 
A Tere Fere klub jelenlegi vezetője: Tarnócziné Horváth Judit
 
 
Készítette: NeoSoft
Fel