Ma 2018. június 23. szombat - Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.

Sukoró, Csalitos utca érintett szakaszainak állagmegóvó ideiglenes javítási munkái

 
Tisztelt Lakók!
 
Sukoró, Csalitos utca felső útburkolata ~ 8 m hosszon, két helyen jelentősen károsodott az elmúlt évek során.
 
Ennek okai a szélsőséges csapadékos időjárási viszonyokban, az útpálya vízszintes és magassági vonalvezetésében, illetve a kihelyezett tiltó tábla ellenére az úton közlekedő nehéz gépjárművek (pl. kukásautó) okozta dinamikus hatásokban keresendő.
 
Önkormányzatunk VIS MAIOR intézkedési tervéhez igazodóan egy provizórikus műszaki megoldással soron kívül a sérült pályaszerkezetet megjavítja. Az ideiglenes helyreállítással egy időben az útpálya felső síkjában ellenőrző szintezési mérőpontok kerülnek beépítésre, melyeket 1 éven keresztül havi rendszerességgel geodéziai szintezéssel ellenőrzünk. A mérési eredmények ismeretében a süllyedések időbeli és térbeli lefolyása megállapítható.
 
Az ideiglenes helyreállításhoz tartozóan a nehéz gépjárművek közlekedését azonnali hatállyal megtiltjuk, a személyautó forgalom maximális sebességét 5 km/h értékre csökkentjük.
 
A mérési eredmények tükrében a sérült pályaszerkezet végleges javítási módozataihoz állami forrásokat próbálunk bevonni.
 
A források meglétéhez igazodóan a végleges műszaki megoldás megtervezéséig és ez alapján a kivitelezési munkák elvégzéséig kérjük szíves türelmüket és megértésüket!
 
A fentiek értelmében tájékoztatjuk a Tisztelt Lakókat, hogy a Csalitos utca 2017. július 12-13. között reggel 8-17 óra között lezárásra kerül a forgalom elől. 17 óra után az út mindkét nap használható lesz!
 
 
Kérjük szíves türelmüket és megértésüket!

Sukoró Község Önkormányzata
2017. július 10.
2017.07.10
Készítette: NeoSoft
Fel